الثلاثاء، 8 مارس 2016

لقمة القاضى

المقادير :
كوب دقيق .
ذرة ملح .
شوية كركم صغيرين .
ماء ساخن .
قطعه فى حجم عين الجمل خميره بيره .
الطريقه :
تدعكى الخميره و ذرة الملح والكركم والماء مع بعضهم .
تعجنيهم بالدقيق لحد مايكونوا عجينه ماهيه .
لما تظهر فيها الفقاعات تغطيها وتسيبيها تتخمر (يعنى لحد ما تعلى وتملى الطبق او تتضاعف حجمها يعنى ) .
تجيبي حله فيها زيت غزير وتقطعيها حتت على حسب ماتحبى وتقليها .
قدامك حلين يا اما ترشى عليها سكر بودره او تحطيها فى شربات بارد او ماتطلع من الزيت وتطلعيها تصفى .
وبالهنا والشفا يا حلوين .
لو عجبتكم اكتبولى .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق