الثلاثاء، 23 فبراير 2016

البسبوسه


  1. 3 كوب دقيق سميط .
  2. 3 كوب سكر .
  3. كوب ماء الا قيراط .
  4. 2 ملعقة سمن .
  5. ملعقه صغيره بيكنج باودر .
الطريقه :
نحط البكنج باودر على السميط ونقلبهم مع بعضهم .
ثم نضع كوب السكر وبعد كده السمن ونعجنهم مع بعض ونعجنهم بالماء .
ندهن الصينيه بالسمن ونبططها فى الصينيه ونقطعها وتترك فى الخارج مده لا تقل عن نص ساعه .
لعمل الشربات :
نجيب 2 كوب سكر وعليهم كوب ماء ونحط عليها نقطتين لمون ويترك يغلى مع مراعاة الا يغلظ القوام ويترك ليبرد بعد خروج البسبوسه من الفرن ونحط عليها الشربات وتقطع البسبوسه .
وبالهنا والشفا .
لو عجبتكم يا حلوين اكتبولى .

هناك تعليق واحد: