المقادير :
4 سمان
100 جرام زبده
3 بصل مبشور
300 جرام مشروم
بشر جوزه الطيب
2 ملعقه عصير لمون
2 ملعقه بشر لمون
2 ملعقه ريحان
نصف كوب كريمه
زعتر
2 ملعقه بقسماط
ملح
توابل
طريقه الخلطه :
نحط البصل المبشور مع الزبده لحد ما يلين البصل بدون ان يتم حرق البصل ونضيف المشروم والملح والفلفل .
نسيب الخيط يبرد .
نضيف للخليط بعد مايبرد بشر جوزة الطيب واللمون المبشور وعصير اللمون والبقسماط والزعتر والريحان والكريمه .
نحشى السمان من تحت عادى ومن فوق ناحية الحوصله وبعد كده نربط الرقبه بخيط ونقفلها زى الحمام بالظبط ونتاكد ان رابطين الخيط كويس لان الحشو ده مش بينفش زى الرز .
هنحط كل واحده سمان فى ورق الومونيوم .
هنحط بعد كده السمان فى حله فيها ماء مبهر (بهارات - جزر - كرفس - ورق لاورى ) .
هنسلق السمان وبعد كده نطلعه من الفويل .
عشان يدينا لون تحمير حلو ندهن السمان بالزيت ويدخل تحت الشوايه لحد ما ياخد اللون الدهبى الجميل .
وبالهنا والشفا .
لو عجبنكم يا حلوين اكتبولى .
4 سمان
100 جرام زبده
3 بصل مبشور
300 جرام مشروم
بشر جوزه الطيب
2 ملعقه عصير لمون
2 ملعقه بشر لمون
2 ملعقه ريحان
نصف كوب كريمه
زعتر
2 ملعقه بقسماط
ملح
توابل
طريقه الخلطه :
نحط البصل المبشور مع الزبده لحد ما يلين البصل بدون ان يتم حرق البصل ونضيف المشروم والملح والفلفل .
نسيب الخيط يبرد .
نضيف للخليط بعد مايبرد بشر جوزة الطيب واللمون المبشور وعصير اللمون والبقسماط والزعتر والريحان والكريمه .
نحشى السمان من تحت عادى ومن فوق ناحية الحوصله وبعد كده نربط الرقبه بخيط ونقفلها زى الحمام بالظبط ونتاكد ان رابطين الخيط كويس لان الحشو ده مش بينفش زى الرز .
هنحط كل واحده سمان فى ورق الومونيوم .
هنحط بعد كده السمان فى حله فيها ماء مبهر (بهارات - جزر - كرفس - ورق لاورى ) .
هنسلق السمان وبعد كده نطلعه من الفويل .
عشان يدينا لون تحمير حلو ندهن السمان بالزيت ويدخل تحت الشوايه لحد ما ياخد اللون الدهبى الجميل .
وبالهنا والشفا .
لو عجبنكم يا حلوين اكتبولى .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق