الأربعاء، 24 فبراير 2016

السمان المحشى

المقادير :
4 سمان 
100 جرام زبده
3 بصل مبشور 
300 جرام مشروم 
بشر جوزه الطيب 
2 ملعقه عصير لمون 
2 ملعقه بشر لمون 
2 ملعقه ريحان 
نصف كوب كريمه 
زعتر 
2 ملعقه بقسماط 
ملح 
توابل 
طريقه الخلطه :
نحط البصل المبشور مع الزبده لحد ما يلين البصل بدون ان يتم حرق البصل ونضيف المشروم والملح والفلفل .
نسيب الخيط يبرد .
نضيف للخليط بعد مايبرد بشر جوزة الطيب واللمون المبشور وعصير اللمون والبقسماط  والزعتر والريحان والكريمه .
نحشى السمان من تحت عادى ومن فوق ناحية الحوصله وبعد كده نربط الرقبه بخيط ونقفلها زى الحمام بالظبط ونتاكد ان رابطين الخيط كويس لان الحشو ده مش بينفش زى الرز .
هنحط كل واحده سمان فى ورق الومونيوم .
هنحط بعد كده السمان فى حله فيها ماء مبهر (بهارات - جزر - كرفس - ورق لاورى ) .
هنسلق السمان وبعد كده نطلعه من الفويل .
عشان يدينا لون تحمير حلو ندهن السمان بالزيت ويدخل تحت الشوايه لحد ما ياخد اللون الدهبى الجميل .
وبالهنا والشفا .
لو عجبنكم يا حلوين اكتبولى .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق