الخميس، 25 فبراير 2016

كيكة الزبادى

المقادير :
كوب زبادى .
كوب سكر .
معقة سمن .
4 بيضات ( مش بلدى عشان البلدى اصغر فى الحجم ) .
2 كوب دقيق .
باكو بيكنج باودر .
الطريقه :
هتربى الزبادى والسكر وملعقة السمن مع بعض بالمضرب .
هتسيبيه ساعه .
هترضبى البيض الاول .
بعد كده هتجيبى باكو البيكنج باودر على الكوبايتين دقيق و البيض والفانيليا وتضربيهم مع بعض .
هتجيبى صينيه ( انا بعملها مقاس 28 ) وتدهنيها بالسمن وتصبى فيها الخليط .
هتدخليها فى فرن متوسط الحراره .
لتحضير الشربات :
كوب ونص سكر.
2 كوب ماء .
لمونه .
تحطى كله على بعضه وتسيبيه على النار وتقلبيهم  بس متخليهوش يعقد كتير .
تسيبى الشربات يبرد عشان لو اتحط على الكيكه وهو سخن هتعجن .
بعد ماتخرجى الكيكه من الفرن تقطعيها وهى سخنه وتسقيها بالشربات .
ممكن ترشى على الوش جوز هند مبشور بيبقى حلو اوى .
ماحوظه :
مقادير الشربات اللى فوق دى للناس اللى مش بتحب الشربات المسكر جامد او الناس اللى عندها سكر , انما لو عايزاها مسكره يبقى تخلى الماء قد السكر .
وبالهنا والشفا يا حلوين .
لو عجبتكم اكتبولى .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق