الأربعاء، 24 فبراير 2016

خلطة الفراخ المشوى

الفرخه بتاخد تقريبا 3\4 ساعه عل النار .
تجهز فى اليوم السابق .
المقادير :
نصف ملعقة ملح 
ربع ملعقة فلفل 
ملعقتين زعتر 
نحشى الفرخه من الداخل :
خل عنب  - عصير لمون - ملعقتين ملح صغيرين - ملعقتين زعتر صغيرين - نصف ملعقه فلفل اسود صغيره .
نضع الفرخه فى التتبيله ونسيبها فى التلاجه من بليل لغاية تانى يوم عشان تتشرب .
تشوى الفرخه الكامله فى شوايه فرن البوتجاز .
عند الشوى ندهن الفرخه اثناء الشوى بفرشاه من التتبيله عشان تكون ليها قشره طريه ولونها احمر ذهبى ويبقى اللون متوزع على كل الفرخه .
يقدم معاها رز ابيض بدون شعريه او طحينه او الاتنين .
وبالهنا والشفا .
لو عجبتكم يا حلوين قولولى .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق